باقلا
12 اردیبهشت 1404 توسط یاضامن آهو
🌱
🔻 در روایت صحیح السند دیگری آمده است:
🟩◽️أَکْلُ الْبَاقِلَّى یُمَخِّخُ السَّاقَیْنِ وَ یُوَلِّدُ الدَّمَ الطَّرِی.
🟩◽️ خوردن باقلا
▫️ مغز استخوان را زیاد میکند و
▫️ تولید خون تازه میکند.
⬅️در این روایت ما بین زیاد شدن مغز استخوان و تولید خون تازه فاصله نیفتاده است بنابراین احتمال ارتباط بین مغز استخوان و تولید خون زیاد است.
🔻 در روایت دیگر از امام صادق(علیهالسّلام) آمده است:
🟩◽️کُلُوا الْبَاقِلَّى بِقِشْرِهِ فَإِنَّهُ یَدْبُغُ الْمَعِدَةَ.
🟩◽️ باقلا را با پوست آن بخورید زیرا معده را دباغی میکند.
⬅️البته قدر متقن از پوست باقلا، پوست دوم و پوست نازک آن است ولی به نظر میرسد که پوست سبز و کلفت آن را نیز شامل بشود زیرا «قشر» اطلاق دارد و مردم پوست کلفت آن را معمولا نمیخورند به همین جهت امام (علیهالسّلام) سفارش به خوردن آن کرده است.