بامهدی ادرکنی

  • خانه 

#بادمجان

02 آبان 1400 توسط یاضامن آهو

‍ ? #بادمجان در روایات

روایتی داریم که بادمجان برای پیر و جوان خوب است:

? الْبَاذَنْجَانُ لِلشَّابِّ وَ الشَّیْخِ وَ یَنْفِی الدَّاءَ وَ یُصْلِحُ الطَّبِیعَة
بادنجان برای جوان و پیر است و بیماری را بر طرف می‌کند و طبیعت را اصلاح می‌کند.

? بحار الأنوار (ط - بیروت)،ج59،ص285

? و قَالَ الصَّادِقُ ع‏ عَلَیْکُمْ بِالْبَاذَنْجَانِ الْبُورَانِیِّ فَهُوَ شِفَاءٌ یُؤْمِنُ مِنَ الْبَرَصِ‏ وَ کَذَا الْمَقْلِیُّ بِالزَّیْتِ‏
بر شما باد بادمجان آب پز که شفائی است که ایمنی از پیسی می‌دهد. همچنین بادنجان سرخ کرده با روغن زیتون این خاصیت را دارد.

? مکارم الأخلاق،ص183
? بحار الأنوار (ط - بیروت)،ج63،ص223

از روایت استفاده می‌شود که سرخ کردن با روغن زیتون مشکلی ندارد برخلاف تبلیغاتی که امروزه علیه سرخ کردن با روغن زیتون می‌شود.

? بهترین زمان مصرف بادمجان در فصل گرما و خرما پزان است:

? أحْمَدُ بْنُ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْبَرْقِیُّ فِی الْمَحَاسِنِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع‏ إِذَا أَدْرَکَ الرُّطَبُ وَ نَضِجَ الْعِنَبُ‏ ذَهَبَ‏ ضَرَرُ الْبَاذَنْجَانِ‏.
هنگامی که رطب برسد و پخته بشود ضرر بادنجان از بین می‌رود.

? المحاسن،ج2،ص525
? وسائل الشیعة،ج25،ص211
? بحار الأنوار (ط - بیروت)،ج63،ص221

? عنِ الصَّادِقِ ع قَالَ‏ أَکْثِرُوا مِنَ الْبَاذَنْجَانِ عِنْدَ جَذَاذِ النَّخْلِ‏ فَإِنَّهُ شِفَاءٌ مِنْ کُلِّ دَاءٍ وَ یَزِیدُ فِی بَهَاءِ الْوَجْهِ وَ یُلَیِّنُ الْعُرُوقَ وَ یَزِیدُ فِی مَاءِ الصُّلْبِ‏
بادمجان زیاد بخورید هنگامی که خرما می‌رسد زیرا درمان از هر بیماری است و طراوت صورت را زیاد می‌کند و رگ ها را نرم می‌کند و بر آب کمر می‌افزاید.

? مکارم الأخلاق،ص184
? بحار الأنوار (ط - بیروت)،ج63،ص223
? مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص430

? البته در بعضی مناطق خرما نیست و می‌توان نزدیک‌ترین محل که خرما دارد را در نظر گرفت. معمولاً فصل خرماپزان تیرماه و مردادماه است. در این روایت مراد این نیست که در دیگر فصول سال بادنجان مصرف نشود بلکه مراد این است که مصرف آن در این زمان خاص درمان کل بیماری‌ها است. کسی که مبتلا به تصلب شرایین است دیواره رگ‌هایش سخت می‌شود و ممکن است ترک بخورد یا پاره شود و اگر خون‌ریزی مغزی باشد می‌تواند سبب سکته مغزی، فلج یا مرگ شود، با توجه به روایت، بادنجان رگ‌ها را نرم می‌کند و برای این بیماری مفید است. همچنین نرم شدن رگ‌ها خون‌رسانی به صورت را بهبود می‌بخشد و سبب شادابی پوست صورت می‌شود.

? کلاه سبز بادنجان کاهنده قند خون است، خوب است کسانی که مبتلا به بیماری قند هستند هرچند مدت یک‌بار حداقل پنج یا شش عدد از آن را در آب بجوشانند و آب آن را بخورند، این قند خون را پایین می‌آورد و پس‌ازآنکه دوباره بالا رفت این باز همین کار را بکنند. اگر کلاه سبز را هم با آب آن بخورند برای بواسیر هم مفید است.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: بادمجان

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

بامهدی ادرکنی

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس